BG I EN
Acm2 Logo
      Вашият надежден партньор за аналитично оборудване и консумативи
Вашият надежден партньор за аналитично оборудване и консумативи.
Метилживак в ядливата риба: Как се откриват критичните нива?

Замърсяване на рибата и рибните продукти с тежки метали
Въпреки че токсичните метали като арсен, кадмий или олово в различни типове проби предизвикват загриженост, те съществуват само в долния следови диапазон в рибите, докато елементът живак е най-проблематичният тежък метал, главно като последица от замърсяване в морските екосистеми.


Добре дошли в света на авангардната FTIR спектроскопия

Thermo Scientific Nicolet Apex FTIR спектрометърът е проектиран както за рутинни анализи, така и за изследователски приложения. Apex предлага несравнима производителност и гъвкавост. От рутинен контрол на качеството (QA/QC) до научноизследователска и развойна дейност. Той е създаден, за да увеличи производителността, да подобри прецизността и да отговори на обширните разпоредби.


Новият масспектрометър Thermo Scientific Stellar Mass Spectrometer - уникалност и възможности

Изпитайте уникалните експериментални възможности на новия масспектрометър Thermo Scientific Stellar Mass Spectrometer и посрещнете предизвикателствата при охарактеризиране на биомаркери.

Апаратът Thermo Scientific Stellar Mass Spectrometer предлага набор от възможности за събиране на данни и осигурява стабилно и възпроизводимо количествено определяне за голям набор от аналити в разширен динамичен диапазон.


Кариера в АСМ2 ЕООД

Фирма АСМ2 ЕООД търси да назначи на пълен работен ден сервизен инженер за поддръжка и сервизно обслужване на предлаганата от фирмата специализирана апаратура.


Бързо и точно определяне на основни и токсични елементи в цяла кръв с помощта на ICP-MS за клинични изследвания

Възползвайте се от опростен, бърз, стабилен и точен аналитичен метод за определяне на основни и токсични елементи в цяла кръвна проба, с помощта на единично или тройно квадруполна ICP-MS система.


Нуждаете ли се от количествено определяне на халогени в полимери и електроника?

Опитайте йонна хроматография с горене (C-IC)

Широкото използване на електронни продукти насочи повишено внимание към тяхното въздействие върху околната среда. В много страни това доведе до нови разпоредби, засягащи отпадъците, веществата и енергийната употреба на определени продукти.


Разработени Ръководства, с които лесно намирате точните консумативи за вашия хроматографски анализ

Независимо дали избирате хроматографски шишенца, ямкова плаки, капачки или колони, тези „ежедневни герои“ имат силата да направят или да провалят вашия анализ.


Спектрофотометри, серия GENESYS

Спектрофотометрите на Thermo Scientific за ултравиолетовата и видима област (UV-VIS) от серията GENESYS дават решение за всяка лаборатория. От приложение за обучение, през рутинен анализ, до качествен контрол, може да намерите модела, който покрива напълно вашите методики и процедури. Настолни, компактни и иновативни, тези уреди могат да работят с локален контрол, чрез сензорен дисплей и/или софтуер и компютърно управление.


Промоция на газови хроматографи Trace 1300 и Trace 1310

Възползвайте от отстъпки до -30% на газови хроматографи Thermo Scientific Trace 1300 и Trace 1310. Конфигурациите включват iConnect сплит-сплитлес инжектор (SSL), пламъчно-йонизационен детектор (FID) и аутосемплери с AI/AS 1310 с 8 и 155 позиции за проби.


Автоматизирана платформа за пробоподготовка AccelerOme

Отделете по-малко време за подготовка на пробите и повече време върху производителността

Освободете се от разходите и предизвикателствата на протеомния анализ, свързани с подготовката на проби. Thermo Scientific AccelerOme е повече от инструмент, напълно автоматизирана платформа за пробоподготовка на Thermo Scientific. Системата представя една екосистема, оптимизирана да предоставя бързи, точни и възпроизводими резултати. Платформата се предлага с вграден експериментален дизайнерски софтуер, хардуер, реактиви и комплекти.


ClinMass Система от комплекти за терапевтичен лекарствен мониторинг

Комплектите ClinMass® LC-MS/MS са предназначени за диагностика и терапевтичен лекарствен мониторинг (TDM) в клинични, токсикологични и криминалистични лаборатории.


Какво е CLSI вода?

CLSI водата е вода, с определени изискуеми качества, на които да отговаря, като реагент за клинична лаборатория (CLRW), както е дефинирана в документа на Института за клинични и лабораторни стандарти, ключов референтен документ за чистотата на водата за клиничните лаборатории.


Мъртъв обем в течната хроматография - причини и лесни поправки

Златният стандарт на всяка хроматографска техника е да се постигнат симетрични Гаусови пикове за всички аналити, напълно отделени един от друг. Постигането на това пиково съвършенство прави количественото определяне на аналитите лесно и дава увереност, че съседни пикове не си влияят един на друг.


Автоматизираните дискретни анализатори Thermo Scientific Gallery и Gallery Plus Enzyme Master enzyme analyzers

Ензимите са невъзпятите герои на хранително-вкусовата промишленост - тези биокатализатори са незаменими за подобряване на свойствата на основните хранителни продукти.

Използването на ензими обаче не е без предизвикателства. Активността на ензимите може да варира и много фактори могат да я повлияят, което прави тяхното поведение трудно предвидимо. Следователно стандартизирането на ензимната активност е от решаващо значение за осигуряване на постоянни, висококачествени храни и напитки. Постигането на тази стандартизация изисква постоянна активност на биологичните катализатори, която трябва да се определи аналитично.


Изследователски микроскоп Thermo Scientific™ Nicolet™ RaptIR+™ FTIR

Микроскопът Thermo Scientific™ Nicolet™ RaptIR+™ FTIR е проектиран да осигурява прецизност и гъвкавост при работа. Обективите с ограничена дифракция осигуряват изключителна видима и инфрачервена производителност, а новият софтуер Thermo Scientific™ OMNIC™ Paradigm позволява на потребители с различни нива на познания да получат качествени резултати.


Реални решения за подобряване разделителната способност на пиковете при HPLC

Фокусирането върху всяка стъпка във вашия анализ ще ви помогне да постигнете по-добро разделяне на пиковете.

Разделяне на пиковете до базовата линия (където вашия детектор се връща към базовата линия между пиковете) е целта за всеки HPLC анализ. Това е така, защото наличието на достатъчна разделителна способност между пиковите двойки гарантира, че можете точно да идентифицирате и бързо да определите количествено всички аналити във вашата проба.


Thermo Scientific Ardia Platform

Постигнете по-бързи от очакваните резултати чрез централизирано съхранение, управление и глобален достъп дори до най-големите файлове с данни, с възможност за извършване на бърза, автоматизирана обработка.


Защо елементният анализ е полезен за нашата храна?

Хранителният цикъл включва разнообразие от процеси и материали, които са внимателно регулирани, с цел да гарантират качеството на продукта и безопасността на потребителите и околната среда. 

 


АСМ2 ЕООД - официален представител на RECIPE за България

Уважаеми Колеги,

 

Имаме удоволствието да ви информираме, че фирма АСМ2 ЕООД вече е официален представител на RECIPE за България.

RECIPE е една от водещите световни компании за CE-IVD продукти в LC-MS/MS и HPLC клинична диагностика.


Преосмисляне на възможностите с Orbitrap Astral Mass Spectrometer

По-бърза производителност, по-дълбоко покритие и по-висока чувствителност с точно и прецизно количествено определяне

Науката не е ограничена от идеи, а от способността да се реализират. Това е вдъхновението зад новата технология на Thermo Scientific Orbitrap Astral Mass Spectrometer: да се предефинира какво е възможно за открития и транслационни изследвания.


Лесно и бързо експортиране на данни с ERWEKA Export Manager!

Представяме ви ERWEKA Export Manager

С ERWEKA Export Manager потребителите могат безпроблемно да експортират тестовите протоколи от своите устройства /SVM II, TAR II, EasyCheck, MultiCheck 6 и ZT 720/30/ през тяхната мрежа, и да ги конвертират безпроблемно и без усилие в PDF и XML формати. Веднъж инсталиран Windows софтуерът, на който и да е компютър в мрежата на вашата лаборатория, автоматично трансформира вашите данни в отчета от тестовете в PDF и XML файлове.


Запознайте се с EXTREVA ASE Accelerated Solvent Extractor

Автоматизирайте целия си работен процес за подготовка на проби с помощта на EXTREVA ASE Accelerated Solvent Extractor. Системата EXTREVA ASE комбинира и автоматизира екстракцията на проби, пречистването в клетката и изпаряването. По-бързата екстракция с четири паралелно извлечени проби увеличава производителността и ефективността на лабораторията, а патентованият механизъм за екстракция с газ използва по-малко разтворител и произвежда по-малко отпадъци.


Как твърдотелната батерия може да захранва бъдещето на EV индустрията

Експоненциалният растеж на възобновяемите енергийни източници и необходимостта от трансформиране на електрическата мобилност стимулират интереса към технологиите за съхранение на електрическа енергия от следващо поколение. В момента литиево-йонните батерии (LIB) са широко разпространени и обещаващи кандидати за бъдещи приложения. Тези батерии имат няколко предимства, като дълъг жизнен цикъл, висока плътност на мощността, ниско саморазреждане, висока гравиметрична и обемна енергия. Те обаче страдат от наличието на суровини и съответните високи разходи и опасения за безопасността.


Коя технология може да се използва за откриване на неприятните вкусове на гранясало?

Headspace GC-MS анализ: Идеално решения при разваляне качеството на ядките

Ядките са сред най-ценените храни, богати са на здравословни, полиненаситени и мононенаситени мазнини. Но това, което прави ядките толкова полезни, е и това, което ги прави нетрайни - ненаситените мазнини. Ядките имат по-дълъг срок на годност от пресните плодове и зеленчуци, но са податливи на гранясване след определен период от време. Гранясването се получава, когато мазнината в ядките се окисли.

 


По-полезни ли са био зеленчуци за вашето здраве?

Изследването е проведено с органични и конвенционални зеленчуци от рода Allium, включващ чесън, праз и лук, като са тествани, на база хранителната стойност и антиоксидантен потенциал.

Зеленчуците Allium L. са ценен източник на различни вещества, които повишават имунитета и здравето – включително такива с антиоксидантни свойства като полифенолни съединения и витамин С. Но за съжаление тези зеленчуци могат да съдържат и химически замърсители като остатъци от пестициди и нитрати. Поради тази причина органично отглежданите растения, които се възприемат като по-здравословни и свободни от този вид замърсяване, стават все по-популярни.


Остарялата апаратура не може да отговори на новите предизвикателства

Върнете стария си апарат, производство на Thermo Fisher Scientific и вземете нов с отстъпка от 20%!

За повече информация, можете да се свържете с нас по удобен за вас начин!


Безпристрастно DIA количествено определяне без белязване

Платформа Thermo Scientific Velocity LFQ за независимо събиране на данни (DIA) е първокласна платформа за количествена протеомика, която предлага на изследователските лаборатории уникално точно и прецизно количествено определяне, с дълбоко протеомно покритие и пълнота на данните, за характеризиране с висока степен на сигурност на разликите между биологичните системи. 


Нова „дизайнерска дрога“ идентифицирана в електронните цигари

Синтетичните канабиноиди са нов клас „дизайнерски наркотици“, появили се за първи път в края на 20-ти век. Оттогава голямо разнообразие от нови и нови синтетични канабиноиди се идентифицират в стотици различни продукти по целия свят. Поради бързото им появяване откриването и наблюдението на този клас наркотици, с които се злоупотребява, остава предизвикателство, особено след като производителите често променят техните формулировки.


Важно: Нов стандарт за тестване и проверка на ефективността - USP PVT, влизащ в сила от май 2023г

USP ревизира глава <711> Разтваряне, и една от промените е въвеждането на нова референтна стандартна таблетка, известна като USP Стандарт за проверка ефективността на разтваряне (DPVS).


Biodiesel analyzer: цялостна проверка на качеството с една автоматизирана система

Всеки от стандартните методи изисква специфични условия за газовия хроматограф, настройка на калибрирането и процедури за подготовка на пробите, обикновено провеждани с различни GC системи и ръчно приготвяне на пробите. Особено анализът на глицерол и нереагирали моно-, ди-, триглицериди изисква сложна и отнемаща време дериватизация на пробата и комплексно калибриране.


Новият iCAP RQplus ICP-MS с мисъл за Природата

Thermo Fisher Scientific представи нов член в продуктовата гама от инструменти за Елементен анализ - iCAP RQplus ICP-MS масспектрометър с индуктивно-свързана плазма, награден с етикета ACT от My Green Lab за прозрачност при оценката за въздействието му върху околната среда.


Различни приложения на йонната хроматография при анализ на храни

Възможността на йонната хроматография за различни анализи на храни позволява едновременно изпълнение на много задачи в лабораторията, при това качествено и в срок.


Инструменталните граници на откриване (IDL)

Границите на откриване (DL) са ключов показател за възможностите на инструментите за елементен анализ и са полезни при определяне тяхната пригодност за конкретно приложение или приложения.

Те демонстрират най-ниската концентрация на аналита, различима от фоновия шум при оптимални условия и обикновено се определят след няколко повторения, за да се подобри статистическата достоверност. При сравняване на различни апарати, стойността за инструменталните граници на откриване (IDL) осигурява полезна индикация в процеса на вземане на решение за избор на инструмент.


Раман спектрометри

Основната група Раман спектрометри на Thermo Scientific e серията DXR3.

  • DXR3 Raman spectrometer;
  • DXR3 Raman microscope;
  • DXR3 imaging microscope.

Спектрометрите се предлагат с различни видове държачи, които дават възможност за анализ на разновидни твърди форми и течности. Трите модела използват взаимнозаменяеми компоненти, което намалява разходите за потребителя.

Раман спектрометрите се допълват от Raman accessory – приставка към инфрачервен спектрометър за Раман изследвания.


Vanquish Analytical Purification LC Systems

Имаме удоволствието да Ви представим новите течнохроматографски системи за пречистване на Thermo Scientific, а именно Vanquish Analytical Purification LC Systems.


Black Friday, защото го заслужавате

Само заедно можем да поддържаме и подхранваме нашия и вашия успех!

Само от 25 ноември до 09 декември 2022г. можете да се възползвате от изключителните отстъпки за голяма част от предлаганите от АСМ2 ЕООД апарати!!!


Идентификация с помощта на инфрачервена спектроскопия и микроскопия FT-IR/Microscopy

Инфрачервената спектроскопия е най-утвърденият метод за аналитична идентификация. Могат да бъдат потвърдени различни органични структури и функционални групи, както в чисти вещества, така и в смеси. Добавайки и микроскопия за визуализиране на изследвания обект, получаваме мощен метод за химическо и физическо охарактеризиране на материали от природен и синтетичен характер.


TAR II - ново поколение тестер за изпитване по показател изтриваемост и трошливост

TAR II е новото поколение в развитието на интелигентните тестери за изпитване по показател изтриваемост и трошливост в съответствие с USP/EP/JP. Безпрецедентните функции, като Testassist, Direct Balance и Transfer Data правят TAR II най-модерният тестер за изтриваемост, който някога е създаван на пазара.


Промоция на течнохроматографски системи серия Vanquish

През последното тримесечие на 2022г. можете да се възползвате от преференциални цени при закупуване на течнохроматографски системи серия Vanquish с отстъпки до -20%. Сега е подходящият момент за надграждане на възможностите ви с нов апарат на достъпна цена.


Системите за пречистена вода на Elga LabWater

Системите за пречистена вода на Elga LabWater са гаранция за качество и надеждност за химическия анализ. Различни системи за пречистване с качество на водата тип 1, 2 или 3, съгласно БДС EN ISO 3696.

Purelab Quest – една система, която дава трите типа пречистена вода.

Purelab Flex – различни системи за получаване на пречистена вода тип 1, като се захранват от водопроводната мрежа или с предварително очистена вода.

Purelab Chorus – няколко конфигурации, с възможности за различна производителност и качество на получената вода.

Medica – системи за пречистена вода за клинични анализатори

Centra – системи за централизирано разпределение на пречистена вода с дебит 120 или 240 л/час.


Реактор за извършване на синтез – XELSIUS

Реакторът XELSIUS на LabTech Srl. е за извършване на химични реакции и синтез. Той съдържа 10 независими реакционни клетки, които могат да се темперират индивидуално, както и да се разбъркват независимо една от друга.

Системата дава възможност за паралелен синтез, мокра химия и най-вече позволява по-лесно оптимизиране на протичащите химически и физически процеси.


Напълно автоматизиран MOSH / MOAH работен поток за получаване на надеждни резултати по-лесно от всякога

Ако анализът на MOSH/MOAH (Минерални масла от наситени въглеводороди и минерални масла от ароматни въглеводороди) е предизвикателство във вашата лаборатория, знаете колко сложна може да бъде пробоподготовката.


ICP-MS за охарактеризиране на наночастици

Необходимостта от характеризиране на наночастици (НЧ) стана изключително актуална през последните години поради непрекъснато нарастващото използване в различни отрасли на промишлеността. Последващите анализи за охарактеризиране и количествено определяне на метални наночастици и метален оксид, като например Au, Ag и TiO2, вече са възможни с развитието на технологиите. С развитието на софтуера, от друга страна, са разработени приложения, които позволяват да се получи по-ясна представа за състава на наночастиците и разпределението на размера им при оценката на въздействието на тези образувания върху околната среда и потенциалното въздействие върху здравето.


Промоционални оферти за UV-VIS спектрофотометри

АСМ2 предлага пълната гама спектрофотометри на Thermo Scientific – серия Genesys, серия Evolution и спектрофотометри за микро обеми NanoDrop.


Как да подобрим анализите си за безопасност на храните и напитките? Водещи въпроси, които вече са получили своя отговор

Относно безопасността на храните и тестване качеството за нежелани замърсители, са необходими цялостни работни процеси, с помощта на които да се посрещнат предизвикателствата на днешния ден и които да служат за подготвка към изискванията на утрешния.
Как точно може да стане това? И как може Thermo Fisher Scientific да ви помогне?
Ако проучвате различни възможности за вашата лаборатория, предлагаме на вашето внимание няколко топ въпроса, които вече са получили своя отговор.


Портативни анализатори за идентификация

Thermo Scientific и АСМ2 предлагат решения за бърза идентификация във фармацевтичното производство и при контрола на качеството. Може да се извършва идентификация и количествен анализ на входящи суровини, междинни и крайни продукти и то в рамките на няколко секунди.


Алгоритми комбинирани с хроматография за улеснение избора на най-подходящата LC колона за вашите нужди

Били ли сте някога в ситуация, в която да не знаете как да започнете нов метод? Взирайки се в шкафа си за колони и чудейки се какво би решило проблема, когато става въпрос за разделяне на още повече пикове от преди, или как да отгатнете каква неподвижна фаза ще раздели двете ви нови съединения?

Бъдещето може все пак да не е толкова мрачно. Никой не може да оспори безбройните програмни инструменти, които улесняват живота, така че защо не изберете вашата течно-хроматографска колона въз основа на същия вид алгоритми? С цел да обслужва клиентите по-добре, Thermo Fisher Scientific стартира ново ръководство за избор на LC колони, което ще премахне несигурността и ще реши проблема само с няколко кликвания.


Елементен анализ в литиеви батерии с ICP-OES

Непрекъснатото развитие на литиево-йонните батерии и изследването на техните материали е основна задача в енергийния сектор, който постепенно се отдалечава от изкопаемите горива. Пропорцията и съдържанието на основните елементи в трикомпонентния катоден материал може да повлияе значително на производителността и цената на литиевата батерия, а съдържанието на примеси в материала променя безопасността и качеството на батерията. Следователно, точното количествено определяне на основните елементи и примесите в материала на трикомпонентния катод, става особено важно. 


Системи за управление на лабораторната информация

LIMS или система за управление на лабораторната информация е вид софтуер, създаден да подобри продуктивността и ефикасността на лабораторния процес. На практика се запазват и проследяват всички данни, свързани с проби, анализи, работни потоци и инструменти. LIMS автоматизира процесите, отговарящи за информация за пробите, както и цялата лабораторна инфраструктура.


Онлайн оценка на аналитични инструменти

Ако искате да научите повече за аналитичните системи и решения, но предпочитате да пропуснете присъствена демонстрация Thermo Fisher Scientific ви предлага перфектното решение.

Независимо дали правите проучване за закупуване на нов инструмент, сравнявате няколко системи или просто искате да погледнете инструмента за да видите как работи, можете да посетите нашите виртуални 3D платформи предоставящи удобно решение. Оценявайте продуктите онлайн – няма нужда да планирате разговор или официална демонстрация (или дори да напуснете бюрото си). Това е бързо, просто и напълно гъвкаво. 


DT 9510 за натоварени фармацевтични лаборатории

ERWEKA DT 9510 е по-големият брат на цифровия тестер по показател „Степен на разтваряне на твърди лекарствени форми“ от серия DT 950. Управляван от същия вграден компютър със 7-инчовият сензорен дисплей и модерен потребителски интерфейс, всеки компонент на DT 9510 е фокусиран върху надеждно цифрово тестване на показателя.


Пречистената лабораторна вода - гаранция за качество на анализа

Всяка лаборатория се нуждае от пречистена и/или ултрачиста вода, за да гарантира качеството на своя анализ. Elga Veolia, част от Veolia Water Technologies е световен лидер в областта на лабораторните системи за чиста вода. Произведени във Великобритания, системите отговарят на всички регулаторни изисквания за качество. С различна производителност, чистота на получената вода, системите намират място за всяко едно приложение -  анализ с атомно-абсорбционен спектрометър (AAS), спектрометър с индуктивно свързана плазма (ICP/OES), течна хроматография (HPLC), газова хроматография (GC), йонна хромтография (IC), масспектрометрия (MS), общолабораторни нужди и други.

 

Последната серия системи за пречистена вода Purelab Quest на Elga Labwater предлагат трите типа пречистена вода – тип 1, тип 2 и тип 3, като всяка система може да бъде конфигурирана така, че да бъде подходяща за Вашата лаборатория.


Ново поколение тестери за разпадаемост

ERWEKA представи новата серия ZT 730, тестери по показател разпадаемост на твърди лекарствени форми. Тестерите са оборудвани с интуитивен 7 инчов сензорен дисплей. Новата серия тестери е с възможност за запаметяване до 200 продукта/метода, с получените резултати. Иновативни безкабелни AirBasket кошнички допълват характеристиките на ZT 730 с автоматично отчитане времето за разпадане на пробите, чрез система от магнитни сензори. Серията се предлага с една (ZT 731) или две (ZT 732) индивидуално задвижвани тестови станции и интегриран проточен нагревател.


Спектрофотометри за анализ на микро обеми NanoDrop

АСМ2 ЕООД предлага на българския пазар единствения спектрофотометър за микро обеми със запазената марка NanoDropTM. Серията спектрофотометри за микрообеми са няколко модела, в зависимост от спецификата на Вашето приложение. Само 1 µl проба е достатъчен, за да се направи анализ на нуклеинови киселини (ДНК/РНК) и/или белтъци.


Новите масспектрометри за газова хроматография Thermo Scientific ISQ 7610 и TSQ 9610

Имаме удоволствието да ви представим новата серия единично- и тройноквадруполни масспектрометри за газова хроматография ISQ 7610 и TSQ 9610 на Thermo Fisher Scientific.

Запазвайки предимствата на досегашната серия масспектрометри, новите ISQ 7610 и TSQ 9610 дават възможност за още по-улеснена работа и драстично намаляване разходите за поддръжка.


Нов стандарт в газовата хроматография – Thermo Scientific TRACE 1600 GC

Имаме удоволствието да ви представим новата серия газови хроматографи TRACE 1600 на производителя Thermo Fisher Scientific. Запазвайки предимствата на предходната утвърдила се с времето серия TRACE 1300, Thermo Scientific надгражда газовите хроматографи с последните в сферата технологични решения.

TRACE 1600 и TRACE 1610 са с модулен дизайн, за да предоставят висока гъвкавост във всички GC и GC-MS приложения. Газовите хроматографски системи от серия TRACE 1600 предлагат опростена поддръжка и максимална ефективност.

За оптимално удобство, нашият сет iConnect инжектори и детектори, може лесно да бъде използван за множество TRACE GC системи, в различни конфигурации, за да адаптира вашите инструменти за приоритетни проби и приложения, без разходи за инсталиране.


Thermo Scientific™ Nicolet™ RaptIR FTIR Microscope

Представяме на вашето внимание най-новия на пазара Микроскоп за инфрачервена спектроскопия Thermo Scientific™ Nicolet™ RaptIR FTIR Microscope.

Микроскопът предлага по-добри възможности за наблюдение, в комбинация с по-висока резолюция. Заедно с Thermo Scientific™ Nicolet™ iS50 FTIR Spectrometer получавате високо технологична система за анализ на органични и неорганични проби във вид на твърди вещества, течности, прахове, пасти или гелове.

Интуитивният софтуер OMNIC Paradigm спомага за получаване на качествен отговор от анализа, на която и да било проба в рамките на секунди.


XELSIUS – Нова линия в продуктите на LabTech

LabTech продължава разширяването на продуктовото си портфолио с добавянето на нова линия лабораторна реакционна установка. Компактен и бърз реактор с 10 напълно индивидуално темперирани клетки, с разбъркване, в температурен диапазон от -20°C до +150°C.

Тази система е подходяща за паралелен синтез, екзо и ендотермични изследвания, анализ на кристализация, профилиране на разтворимост, химия на потока, оптимизиране на реакции и процеси, както и за извършване на DoE изследвания (дизайн на експеримента).


Нови приложения за анализ с помощта FT-IR, FT-NIR и Raman

Екипът от специалисти на Thermo Scientific постоянно подобряват настоящи и създават нови приложения за анализ в областта на молекулната спектроскопия.

Интернет базирани представяния, нови приложения и разработки – всички те в услуга на химика за решаване на аналитични задачи в областта фармацевтичен анализ, анализ на храни и води, в това число и така наболялата тема за определяне на микропластмаси във води и храни.


Различен подход и иновативност в микровълновото разлагане

Микровълнова система UltraWAVE на Milestone Srl. предлага различен подход и иновативност по отношение подготовката на проби за микровълново разлагане. Внедрената SRC технология (технология с единична реакционна камера) прави системата далеч по-продуктивна и по-лесна за работа от конвенционалните микровълнови системи за разлагане, като напълно променя играта в елементния анализ.


Трибриден масспектрометър Orbitrap IQ-X, проектиран за разкриване на сложни химически структури

Масспектрометърът Thermo Scientific™ Orbitrap IQ-X™ Tribrid™ предефинира идентифицирането и характеризирането на малки молекули като използва доказаната и надеждна Tribrid архитектура. Предоставената възможност за библиотечно търсене в реално време подобрява възможностите за откриване на неизвестни молекули посредством структурните им характеристики. Този инструмент предлага изключителна производителност, в съчетание с лекота на използване. Инструментът разполага с вграден източник за автоматично калибриране, който опростява рутинната поддръжка.


Как да повишите своята производителност при определяне на мазнините?

Определянето на мазнини в храни и фуражи е рутинен анализ, при който все още се използват остарели и зависими от матрицата методи и технологии. ETHOS X предлага нов по-екологичен и по-ефективен подход към гравиметричното определяне на общите мазнини, метиловия естер на мастните киселини (FAME) и свободните мазнини в хранителните и фуражните матрици.


Thermo Scientific™ Orbitrap Exploris™ MX мас-детектор

Новият “fit-for-purpose” масспектрометър Thermo Scientific™ Orbitrap Exploris™ MX е създаден специално за рутинен анализ в биофармацевтични лаборатории. Тази система е проста за работа и в съответствие с регулаторните изисквания, като дава възможност за работа с хроматографската система за данни Thermo Scientific™ Chromeleon™ CDS. HRAM данните осигуряват най-голяма увереност при редица анализи като потвърждение на последователни структури, наблюдение на пептиди, анализ на интактни протеини, профилиране на гликани, както и олигонуклеотиди с потвърждение масата на замърсителите


TriPlus RSH SMART аутосемплер

Радваме се да обявим въвеждането на новата серия TriPlus RSH SMART Autosampler. Роботизираната система от второ поколение въвежда новата технология SMART. Тази технология, и пълната и интеграция с хроматографския софтуер, дава надеждността и съответствието нужни на всяка лаборатория за да бъде крачка напред.


Новият анализатор SVM II за насипна плътност

SVM II е последно поколение тестер по показател насипна плътност. С вградените интелигентни функции, той прави изпитването толкова лесно и надеждно, колкото никога досега. SVM II покрива изискванията на различни методи и норми: От USP 1 и USP 2 до ASTM B527-15 и DIN EN ISO 787-11:1995, позволявайки на потребителите да са винаги в съответствие.


Ново поколение Thermo Scientific™ Evolution™ UV-Vis спектрофотометри

Thermo Scientific предлага най-новите модели UV-VIS спектрофотометри от серията Evolution. С новия си дизайн и подобрени технически възможностите, Evolution е истинска еволюция в спектралния анализ. В зависимост от Вашето приложение, ние можем да предложим висок клас спектрофотометър, който няма да изисква никакви компромиси, както от потребителя, така от аналитичната задача.


Vanquish Neo UHPLC System

Акценти

Технологията на помпата с активен контрол на потока Thermo Scientific ProFlow™ XR дава възможност за отлична прецизност на времената на задържане при работа с нано-потоци  до 100 μL/min и налягания до 1500 bar. Детекцията на дъното на хроматографските шишенца осигурява вземане на проба от минимално количество.


Новите тройно-квадруполни масспектрометри серия TSQ Plus

Акценти:

Постигане на най-висока сигурност в целевите количествени анализи посредством изключително висока чувствителност.


„АСМ 2“ ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002-2.089

„АСМ 2“ ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, финансирана по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.


Спектрофотометър за анализ на микро обеми

АСМ2 ЕООД предлага на българския пазар единствения спектрофотометър за микро обеми със запазената марка NanoDrop TM. Няколко модела с възможност за работа с капка проба и/или кювета, в зависимост от приложените за анализ на аминокиселини и белтъци. Единственият на пазара флуоресцентен спектрометър за микро обеми е също част от портфолиото на Thermo Scientific. Направете Вашия анализ с помощта само на 0.5-1.0 µl проба.


Purelab Quest – всички типове пречистена вода за вашата лаборатория

Всяка лаборатория се нуждае от пречистена и/или ултрачиста вода, за да гарантира качеството на своя анализ. Elga Veolia, част от Veolia Water Technologies е световен лидер в областта на лабораторните системи за чиста вода. Произведени във Великобритания, системите отговарят на всички регулаторни изисквания за качество. 


TriPlus 500 HS аутосемплер за GC и GC/MS

За всяка изпитвателна лаборатория, извършваща анализ на VOC, статичнaта хедспейс хроматография е една от най-надеждните техники, благодарение на своята простота и широка приложимост. При работа в регулирана среда се изискват точни аналитични резултати, където статичната хедспейс техника за пробовземане и пробоподаване на TriPlus 500 HS е препоръчителна.


Нови стандарти за анализ на паста и гел за зъби с помощта на йонна хроматография

Флуорът е важна съставка в пастите и гелове за зъби, както и в продуктите за изплакване на устната кухина. Той повишава устойчивостта на емайла към бактерии, които причиняват плака и заболявания. Повечето пасти за зъби и гелове съдържат около 0.24% w/w натриев флуорид, а качествените продукти трябва да имат съдържание до 1.1% w/w. За да се гарантира стабилността и ефективността на тези продукти, точното определяне на флуора е от съществено значение.


Знаците, които показват необходимост от нова HPLC система и как да се движим напред

Подобно на автомобил, HPLC системата има ограничен живот на експлоатация. Частите се износват, а помпите, аутосемплера, отделението за колони или детекторите просто се предават. В крайна сметка идва момент, в който трябва да решите между изхвърлянето на пари за скъпи ремонти или спестяването на пари в дългосрочен план чрез закупуване на нова система.


Раман спектроскопия във фармацевтичното и биофармацевтичното производство

Използвате ли Раман спектроскопия за анализ на входящи суровини или идентификация на крайни продукти? Посетете представянето на Select Science и Shaileshkumar Karavadra, където ще се представи определяне на реални проби с Раман спектроскопия, която е повече от конвенционален метод за анализ.


Възползвайте се от новия онлайн конфигуратор на HPLC системи

Екипът на Thermo Scientific, отговарящ за течна хроматография (HPLC) пуска в експлоатация нов конфигуратор на HPLC системи, включващ възможност за подбор на колони, шишенца, капачки, консумативи, разтворители, софтуер и услуги. 


Цифров дисолушън тестер DT 950

Първият цифров тестер за степен на разтваряне от Erweka.

Серия ERWEKA DT 950 са първите цифрови тестери за степен на разтворимост на пазара.


Нов гаранционен срок на системите за пречистена вода на ELGA LabWater

Всички системи на ELGA LabWater от серията Purelab с нов стандартен гаранционен срок. Всяка една от системите за чиста и/или ултрачиста вода вече с гаранционен срок от 24 месеца от производителя. 

 


Колони за течна хроматография AccucoreТМ – Най-широкият обхват от неподвижни фази при „solid core“ частици

В колоните AccucoreТМ се използват частици с твърдо ядро, което ги прави високоефективни, предлагащи добри разделяния и по-ниско обратно налягане за UHPLC системите


Елиминиране на фалшиво положителни резултати с помощта на TQ-ICP/MS

През последните години наблюдаваме промяна в технологията за анализ на микроелементи с помощта на масспектрометрия с индуктивно свързана плазма (ICP-MS). 


Портативни анализатори за идентификация

Thermo Scientific и АСМ2 предлагат решения за бърза идентификация във фармацевтичното производство и при контрола на качеството. 


Микрополимерни частици и тяхното определяне

Наличието на микрополимерни частици във водните източници, въздух, храна и бутилирана вода се очертава като екологична и потенциална за човешкото здраве заплаха. 


Охарактеризиране на литиево-йонни батерии

Литиево йонните батерии са навсякъде около нас – в мобилните телефони, електрическите колела, хибридните автомобили.


Опростен анализ на изотопни отношения с висока точност

Thermo Scientific Neoma MC-ICP-MS осигурява изпълнение, с водеща на пазара чувствителност, точност и прецизност на изотопните отношения.


Най-лесният начин за трансфер на методи в течната хроматография

В научната литература терминът „трансфер на метод“ често се използва, когато методът се прехвърля от една хроматографска колона на друга, с цел ускорение на анализа. 


Нова система за йонна хроматография (IC) от Thermo Scientific

Новата система за йонна хроматография (IC) Thermo Scientific Dionex Easion- компактна, подходяща за всеки вид рутинен анализ на йони.


Нова UV-Vis онлайн дисолушън система в съчетание с Thermo Scientific Evolution 350 UV-Vis

ERWEKA GmbH с гордост анонсираха нова Dissolution Online UV-Vis система


Промоция на продукти за температурен контрол

Сменете стария си чилър за нов модел от Thermo Scientific на много специална промоционална цена!


Rocket Synergy 2™ Evaporator

Имаме удоволствието да Ви представим новата система за изпаряване Thermo Scientific™ Rocket Synergy™ 2, специално проектирана за проби след екстракция с ASE 350. 


Анализ на санитизиращи продукти с помощта на FT-IR технология

Уважаеми колеги,
COVID-19 стана част от нашето ежедневие, особено в по-засилената хигиена на ръце и повърхности.


Виртуален симпозиум по йонна хроматография

Уважаеми колеги,
Каним Ви да се присъедините към Виртуалния симпозиум по йонна хроматография, който ще се проведе в периода 20-27 Октомври 2020.


Спектрални методи за анализ на микро пластмасови частици във води и други матрици

Аналитични иновации - с акцент върху Протеомика и Метаболомика

Virtual Demo: the Digestion and Clean Chemistry lines

Програма на интернет презентациите за месец Май 2020

Всичко за хроматографските колони и консумативи на едно място!

Thermo Scientific Nicolet iS50 FTIR за анализ на продуктите за дезинфекция на ръце

Webinar Thermo Scientific iCAP PRO ICP-OES - 21.04.2020 г.

Новости в областта на софтуерните решения и продуктите за идентификация

Програма на интернет презентациите за месец Април 2020

Webinar Thermo Scientific Vanquish Core HPLC - 07.04.2020 г.

ОТМЯНА НА СЕМИНАР

Anionic Pesticides Explorer

Йонен източник Thermo Scientific VeriSpray PaperSpray за масспектрометрия

Пестициди в твоята чиния!

Водороден генератор Precision Hydrogen SL 200

ZT720 - Тестер по показател Разпадаемост на твърди лекарствени форми

Система за управление на лабораторната информация (LIMS)

Масспектрометър от ново поколение

Актуализиран каталог за хроматографски консумативи 2019-2021 на Thermo Scientific

Идентификация на микро полимерни частици (microplastics)

Колони за препаративна високоефективна течна хроматография

Газови хроматографи серия TRACE 1300

Thermo Fisher Scientific предлага нов инфрачервен спектрометър с Фурие трансформация

Йонна хроматография, свързана с масспектрометрия: Решението за определяне на анионни полярни пестициди в храни

Новият TriPlus™500 GC Headspace Аутосемплер

Елементен анализ: Кой е най-подходящият инструмент за вас?

Корелативен анализ с Раманова и Рентгенова фотоелектронна спектрометрия

Водород или азот за вашия електрон улавящ детектор?

АСМ2 ЕООД взе участие в международната изложба за лозарство и винарство “ВИНАРИЯ”

UV-VIS спектрофотометри

Нов преносим чилър на LabTech

Thermo Scientific GC Колони

Анализатор на повърхности на материалите - Thermo Scientific Nexsa Surface Analysis system

Определяне на примеси във фармацевтични продукти

Анализ на остатъци от химически агенти в храни

Нов Инфрачервен спектрометър с Фурие трансформация Thermo Scientific FT-IR Nicolet iS20

РАЗДЕЛИТЕЛНИ И СПЕКТРАЛНИ МЕТОДИ ЗА АНАЛИЗ

Електронни микроскопи

Новият Thermo Scientific™ Orbitrap ID-X™ Tribrid ™ MS- трансформиране на идентифицирането и охарактеризирането на малки молекули

Анализ на фармацевтичните продукти и техните елементни примеси с Thermo Scientific ICAP RQ ICP-MS

UV-VIS спектрофотометри

Цялостно решение за анализ на захари във вино и сок

Новият тройноквадруполен масспектрометър Thermo Scientific™ TSQ Fortis™

Анализ на водни проби, с Thermo Scientific iCAP 7400 Duo ICP-OES

НОВА ЛИНИЯ ЧИЛЪРИ ВЕЧЕ НА ПАЗАРА

Оптимизиране на процеса на производство на полимерни изделия, чрез спектроскопски методи за анализ

Thermo Scientific HPLC и UHPLC Колони

Ултрачиста вода от системи на Elga Veolia, при анализи, свързани с лекарствен мониторинг

Новата Thermo Scientific ISQ™ 7000 GC-MS Система с единичен квадрупол

Thermo Scientific TSQ™ 9000 GC-MS/MS Система с троен квадрупол- Златният стандарт за високопроизводителни лаборатории

Техники за определяне на аморфно съдържание в кварц и стъкло

Thermo Scientific™ National Електронни клещи за затваряне (Crimpers) и отваряне (Decrimpers) на алуминиеви капачки за 8, 11, 13 и 20 mm шишенца

UV-VIS спектрофотометър, Evolution 350

Nexsa XPS System - Първата напълно автоматизирана мулти-инструментална техника за анализ на повърхности

Ново поколение Thermo Scientific GENESYS UV-VIS спектрофотометри

Надеждна, гъвкава и устойчива течна хроматография с висока производителност

Академия по спектроскопия

Пригодете вашата газова хроматография за бъдещето

Масспектрометри за йонен хроматограф

Семинар

Анализ на пестициди: Улесняване на пробоподготовката и разделянето

Ново потвърждение за ползите от използването на микровълнова технология за химически синтез

Анализ на микрополимерни частици с помощта на Инфрачервена микроскопия

Тестер за механична якост MultiCheck 6

Нов настолен инструмент за оптико-емисионна спектрометрия

Сборник с методики за тестване на храните

Единично квадруполен масспектрометър Thermo Scientific ISQ EC Single Quadrupole

PureSure® на ELGA е уникална технология, при която двойно пречистване и система за мониторинг осигуряват точни резултати при непрекъснат работен поток.

Новите брошури за ERWEKA TBH тестери за механични якост, вече са налични

Peak Scientific представя новата Infinity XE 50 серия азотни генератори за множество приложения

TSQ Altis™ тройно квадруполен масспектрометър

TSQ Quantis™ тройно квадруполен масспектрометър

Представяме Ви новите DNAPac RP обратно фазови колони за течна хроматография с висока производителност

Виртуална конференция “Аналитични техники за анализ на различни материали”

Значението на малца при анализа на бира

Нов тройно квадруполен ICP-MS – съчетание на мощност и простота

Новият модулен Thermo Scientific iXR Raman спектрометър е проектиран за бърз и точен, химически и структурен анализ

Нови хроматографски колони и комплекти за анализ - проектирани за гъвкави, ефективни и сигурни разделяния


Copyright © ACM2 2024