BG I EN
Acm2 Logo
      Вашият надежден партньор за аналитично оборудване и консумативи
Върнете стария си апарат, производство на Thermo Fisher Scientific и вземете нов с отстъпка от 20%!
Важно: Нов стандарт за тестване и проверка на ефективността - USP PVT, влизащ в сила от май 2023г

USP ревизира глава <711> Разтваряне, и една от промените е въвеждането на нова референтна стандартна таблетка, известна като USP Стандарт за проверка ефективността на разтваряне (DPVS).


Как твърдотелната батерия може да захранва бъдещето на EV индустрията

Експоненциалният растеж на възобновяемите енергийни източници и необходимостта от трансформиране на електрическата мобилност стимулират интереса към технологиите за съхранение на електрическа енергия от следващо поколение. В момента литиево-йонните батерии (LIB) са широко разпространени и обещаващи кандидати за бъдещи приложения. Тези батерии имат няколко предимства, като дълъг жизнен цикъл, висока плътност на мощността, ниско саморазреждане, висока гравиметрична и обемна енергия. Те обаче страдат от наличието на суровини и съответните високи разходи и опасения за безопасността.


По-полезни ли са био зеленчуци за вашето здраве?

Изследването е проведено с органични и конвенционални зеленчуци от рода Allium, включващ чесън, праз и лук, като са тествани, на база хранителната стойност и антиоксидантен потенциал.

Зеленчуците Allium L. са ценен източник на различни вещества, които повишават имунитета и здравето – включително такива с антиоксидантни свойства като полифенолни съединения и витамин С. Но за съжаление тези зеленчуци могат да съдържат и химически замърсители като остатъци от пестициди и нитрати. Поради тази причина органично отглежданите растения, които се възприемат като по-здравословни и свободни от този вид замърсяване, стават все по-популярни.


Нова „дизайнерска дрога“ идентифицирана в електронните цигари

Синтетичните канабиноиди са нов клас „дизайнерски наркотици“, появили се за първи път в края на 20-ти век. Оттогава голямо разнообразие от нови и нови синтетични канабиноиди се идентифицират в стотици различни продукти по целия свят. Поради бързото им появяване откриването и наблюдението на този клас наркотици, с които се злоупотребява, остава предизвикателство, особено след като производителите често променят техните формулировки.


Новият „Дискретен“ анализатор Gallery Aqua Master - усъвършенстване анализа на води и хранителни добавки

Традиционно, анализите на хранителните вещества и води, разчитат на техники на мократа химия, като основно се използват колориметрични техники. Тези подходи, обаче, са бавни, трудоемки и често ненадеждни, включващи опасни реагенти, които значително повишават разходите, заради необходимостта от задължителното управление на отпадъците.


Разделителни и спектрални методи за анализ

След кратко прекъсване, заради наложените противоепидемиологични мерки, АСМ2 ЕООД ще организира отново традиционния си семинар на 5-ти Октомври 2022г. в гр. София.


Семинар:  ИНСТРУМЕНТАЛНИ ТЕХНИКИ ЗА ХИМИЧЕСКИ АНАЛИЗ

Уважаеми колеги,


Фирма АСМ2, Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски” и Thermo Fisher Scientific имат удоволствието да поканят Вас и Вашите колеги на семинар с международно участие.


Oбразователeн уебинар Въведение в ICP спектрометрията

Предлагаме на вашето внимание образователен уебинар за ICP спектроскопия с най-добрите практики за пробоподготовка, работа с инструмента, поддръжка и оценка на данните.

В този образователен уебинар от две части ще ви преведем през основните моменти, с които да се съобразявате при анализа на микроелементи - от подготовката на пробата, до оценка на данните. Нашите експерти ще демонстрират как да оптимизирате ежедневните си аналитични процедури, с помощта на ICP-OES и ICP-MS.Copyright © ACM2 2021