BG I EN
Acm2 Logo
      Вашият надежден партньор за аналитично оборудване и консумативи
Thermo Fisher Scientific предлага изследователски решения за коронавирус SARS-CoV-2, от откриване на патогена и епидемиологични изследвания до участие и разработка в съществуващи и нови ваксини
Алгоритми комбинирани с хроматография за улеснение избора на най-подходящата LC колона за вашите нужди

Били ли сте някога в ситуация, в която да не знаете как да започнете нов метод? Взирайки се в шкафа си за колони и чудейки се какво би решило проблема, когато става въпрос за разделяне на още повече пикове от преди, или как да отгатнете каква неподвижна фаза ще раздели двете ви нови съединения?

Бъдещето може все пак да не е толкова мрачно. Никой не може да оспори безбройните програмни инструменти, които улесняват живота, така че защо не изберете вашата течно-хроматографска колона въз основа на същия вид алгоритми? С цел да обслужва клиентите по-добре, Thermo Fisher Scientific стартира ново ръководство за избор на LC колони, което ще премахне несигурността и ще реши проблема само с няколко кликвания.


Спектрофотометри за анализ на микро обеми NanoDrop

АСМ2 ЕООД предлага на българския пазар единствения спектрофотометър за микро обеми със запазената марка NanoDropTM. Серията спектрофотометри за микрообеми са няколко модела, в зависимост от спецификата на Вашето приложение. Само 1 µl проба е достатъчен, за да се направи анализ на нуклеинови киселини (ДНК/РНК) и/или белтъци.


Елементен анализ в литиеви батерии с ICP-OES

Непрекъснатото развитие на литиево-йонните батерии и изследването на техните материали е основна задача в енергийния сектор, който постепенно се отдалечава от изкопаемите горива. Пропорцията и съдържанието на основните елементи в трикомпонентния катоден материал може да повлияе значително на производителността и цената на литиевата батерия, а съдържанието на примеси в материала променя безопасността и качеството на батерията. Следователно, точното количествено определяне на основните елементи и примесите в материала на трикомпонентния катод, става особено важно. 


Новите масспектрометри за газова хроматография Thermo Scientific ISQ 7610 и TSQ 9610

Имаме удоволствието да ви представим новата серия единично- и тройноквадруполни масспектрометри за газова хроматография ISQ 7610 и TSQ 9610 на Thermo Fisher Scientific.

Запазвайки предимствата на досегашната серия масспектрометри, новите ISQ 7610 и TSQ 9610 дават възможност за още по-улеснена работа и драстично намаляване разходите за поддръжка.


Семинар:  ИНСТРУМЕНТАЛНИ ТЕХНИКИ ЗА ХИМИЧЕСКИ АНАЛИЗ

Уважаеми колеги,


Фирма АСМ2, Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски” и Thermo Fisher Scientific имат удоволствието да поканят Вас и Вашите колеги на семинар с международно участие.


Oбразователeн уебинар Въведение в ICP спектрометрията

Предлагаме на вашето внимание образователен уебинар за ICP спектроскопия с най-добрите практики за пробоподготовка, работа с инструмента, поддръжка и оценка на данните.

В този образователен уебинар от две части ще ви преведем през основните моменти, с които да се съобразявате при анализа на микроелементи - от подготовката на пробата, до оценка на данните. Нашите експерти ще демонстрират как да оптимизирате ежедневните си аналитични процедури, с помощта на ICP-OES и ICP-MS.


Серия уебинари 2022 Безопасност на храните

Искате ли рецептата за успех? Вижте какво се готви тази година...

Готова ли е вашата лаборатория за текущи и предстоящи аналитични предизвикателства?

Тази нова поредица от уебинари е предназначена да подчертае въпроси, свързани с безопасността на храните, които са важни в регионите на Европа, Близкия изток и Африка.


Съвременната микроспектроскопия черпи много информация от малки проби

Thermo Scientific организира интернет базиран семинар в областта на инфрачервената спектроскопия FT-IR. Събитието ще се проведе на 1-ви Февруари от 17.00 часа българско време. Лектор e д-р Michael Bradley, продуктов мениджър на Thermo Scientific за инфрачервени спектрометри с Фурие трансформация FT-IR и микроскопи (microscopy). Презентацията обхваща всички видове приложения на молекулната спектроскопия. Участието е, чрез регистрация и е напълно безплатно. Copyright © ACM2 2021