BG I EN
Acm2 Logo
      Вашият надежден партньор за аналитично оборудване и консумативи
УТВЪРДЕН ЛИДЕР НА ПАЗАРА ЗА ИНСТРУМЕНТАЛНИ ТЕХНИКИ ЗА АНАЛИЗ

Инструменталните граници на откриване (IDL)

2023-02-23

IDL е обща стойност, която дефинира най-ниската концентрация на аналит, която може да бъде открита при идеални условия и обикновено се измерва на база единичен елемент, използвайки празен стандарт.

Оптималните или най-добрите граници на откриване осигуряват индикация за чувствителността, която може да бъде постигната при идеални условия.

Идеалните условия могат да включват фактори като: чиста лабораторна среда, използването на чиста лабораторна стъклария, използването на ултрачисти киселини и други реактиви, оптимизиране на пробовъвеждането и условия на плазмата.

Достижимата граница на откриване при ICP-OES например зависи и от времето за интегриране, като по-дълги от обичайно използваните в анализа времена също могат да се прилагат.

Най-добрите граници на откриване за Thermo Scientific™ ICP-OES от серията iCAP™ PRO са определени както за радиално, така и за двойно наблюдение на плазмата, използвайки стандартни компоненти за пробовъвеждане, включително стъклен концентричен пулверизатор и стъклена циклонична камера.

 

За повече информация, може да прочетете ТУК


Copyright © ACM2 2021