АКТУАЛНИ РЕГУЛАТИВНИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ХИМИЧНИЯ АНАЛИЗ И МОДЕРНИ ИНСТРУМЕНТАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ТЯХНОТО ПОКРИВАНЕ


На 12 юни 2019 в гр. Пловдив, фирма АСМ2 ЕООД, Thermo Fisher Scientific, Milestone Srl. и Химически факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, организираха семинар на тема: „АКТУАЛНИ РЕГУЛАТИВНИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ХИМИЧНИЯ АНАЛИЗ И МОДЕРНИ ИНСТРУМЕНТАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ТЯХНОТО ПОКРИВАНЕ”.

Събитието се проведе в сградата на Ректората на Университета при засилен интерес. Висшето училище е домакин на събитието за шести пореден път.

На форума присъстваха колеги от различни звена в сферата на образованието, индустрията и контролните лаборатории.

Бяха представени решения в областта на пробоподготовката и анализа на на пестициди и други специфични замърсители в храни, води и околна среда. Традиционно беше организирана и постерна сесия бяха изложени  научни разработки в различни сфери на химията с участието и на млади учени и студенти. Традиционно бяха отличени три работи, за които фирма АСМ2 ЕООД осигури специални награди.

Партньорството между АСМ2 ЕООД и ПУ „Паисий Хилендарски” показва успешната формула за обща работа между бизнеса и научно-образователните среди.

„Форумът вече се е утвърдил като изключително полезен и ефективен, той събира на едно място хора, занимаващи се с ОБУЧЕНИЕ, НАУКА, ИНОВАЦИИ и БИЗНЕС“, категоричен е доц. д-р Веселин Кметов. Според него семинарът е и атрактивна трибуна за дискусии, източник на контакти и проводник на идеи.

Снимков материал от събитието може да разгледате на Фейсбук страницата на фирма АСМ2 ЕООД - ТУК.

Там също така можете да изпратите и споделите Вашите коментари, препоръки и всичко което пожелаете…