Научно изследователски оборудване > Универсално оборудване


1. Филмиране /покриване на таблети/

Филмиращ казан Филмиращ казан
Филмиращите казани се свързват към задвижващия агрегат посредством Универсалната зъбна предавка ERWEKA, която позволява операторът да регулира ъгъла +/- 40°. Филмиращите казани ERWEKA са направени от неръждаема стомана. Инфрачервен радиатор може да бъде монтиран над казана за бързо сушене.
Налични са следните казани:
 • Обем - 9.5л, 275 mm Ø, DKE
 • Обем - 15л, 350 mm Ø, DKS
 • Аксесоари

За по-бързо сушене на филмиращия материал, филмиращите системи, модел DKE и DKS могат да бъдат снабдени с Инфрачервена лампа.Полиращ барабан Полиращ барабан
Полиращ барабан за полиране на филмираните таблетки.
Барабанът е изграден от сменяеми части, покрити с филц. Капакът има отвор за наблюдаване процеса на полиране и възможност за добавяне на полиращ агент по време на производствения процес.
Полиращият барабан се прикачва към задвижващия агрегат посредством универсалната зъбна предавка по подобие на филмиращия казан.


2. Пълнене и дозировка

Течности: система за пълнене и дозировка, FDF Течности: система за пълнене и дозировка, FDF
Системата с две станции за пълнене и дозиране е подходяща за пълнене на всякакъв тип течности без течове. Лесно се регулира и обема на дозиране. Стерилизирането на помпите и вентилите става изключително бързо. Предлагат се различни помпи за FDF. DP 30 допуска обеми от 5 до 30 ml, DP 150 от 20 до 150 ml. Както и различни дюзи за пълнене, с Ø 6 и 8 mm като опция към стандартната система. Максималната производителност е 2.000 пълнения/час.


Полутвърди вещества: дозираща машина, FDS Полутвърди вещества: дозираща машина, FDS
Дозиращата машина FDS е подходяща за пълнене на прецизни количества мехлеми/мазила, кремове, емулсии и други подобни продукти в тубички, контейнери, бутилки и др. Стандартният обхват на дозиране е 10 до 200 ml. Всички части, които имат съприкосновение с продукта са направени от неръждаема стомана (фуния с обем 19л). Пълнещи дюзи с Ø от 2, 4 и 8 mm са част от стандартната опаковка. Предлагаме и като опция помпа за пълнене - 0.5 до 25 ml.


Формиране на супозитории Формиране на супозитории
Машината са отливане/формиране на супозитории SG 4/W е предназначена за производство на супозитории с определена форма, червила и други подобни продукти, отляти по калъп. Съдът, в който се размесва пробата се загрява термостатно (5 л обем, 65% max. капацитет).

Разбъркване, смесване и разтапяне се постигат само с една операция/действие и не се прекъсват по време на процеса на пълнене.

Предлагат се различни видове калъпи/шаблони.


3. Гранулиране

Гранулатор за мокро гранулиране, FGS Гранулатор за мокро гранулиране, FGS
Гранулатор за мокро гранулиране с въртящ се ротор за производство на мокри гранули. Могат да се формират гранули с различни размери, в зависимост от размера на ситото/решетката, което се използва.
Системата стандартно се доставя с две сита - с размер на отворите (MW) - 1.0 и 1.6 mm съответно. Предлагат се сита с размери (MW) - 0.315, 0.63, 0.8, 1.0, 1.25, 1.6, 2.0, 2.5 и 3.15 mm. По заявка могат да се предложат сита с други размери (MW).
Възможностите на апарата са max. 30 kg/h, в зависимост от размера на отворите на ситото.
Всички части, които имат съприкосновение с продукта са направени от неръждаема стомана.


Гранулатор за сухо гранулиране, TG 2000 Гранулатор за сухо гранулиране, TG 2000
Гранулиращата система TG 2000 напълно покрива последните изисквания за сигурност. Всички части, които имат съприкосновение с продукта са направени от неръждаема стомана.
Мax. капацитет е 20 kg/h.
Гранулаторът за сухо гранулиране е оборудван с два гребена за раздробяване и две 70 mm дълги ролки за разтрошаване. Ролките и двата гребена за раздробяване гарантират много добър процес на смилане. Размерът на зрънцата в гранулата се равняват на 1 mm.


4. Мелене/смилане

Три ролкова мелница, SM/-S Три ролкова мелница, SM/-S
Три ролкова мелница за смилане на мазила, пасти, кремове и други подобни продукти. Ролките могат да са произведени от порцелан (SM) или от неръждаема стомана (SMS). Всяка ролка е с диаметър от 50 mm. Те са на пружина за да се предотвратят евентуални повреди.
Разстоянието между ролките може да се наглася посредством еднократна настройка на винтa.
Мелницата е с производителност от 2 до 20 kg/h, в зависимост от консистенцията на продукта, който се произвежда.


Ball Mill - Топкова мелница, KM Ball Mill - Топкова мелница, KM
Топкова мелница за смилане на кристали и за смесване на сух, или при определи обстоятелства влажен материал. Топчетата са направени от порцелан и са с диаметър от 30 до 50 mm.
Барабанът е запечатан херметически с капак. Барабанът и топчетата могат да се стерилизират във вода.
За използването на топковата мелница, е нужен захранващ агрегат, който опционално се предлага с удължител за едновременна употреба на два миксера с еднакъв размер (KM 5 или KM 10).
Предлагат се барабани с обем 5 или 10 литра.


5. Хомогенизиране

Хомогенизатор, HO/HHO Хомогенизатор, HO/HHO
Системата се използва за приготвяне на водно-маслени (water-in-oil) и маслено-водни (oil-in-water) емулсии. Хомогенизаторът съдържа бутална помпа, която сгъстява материала, който се обработва преминавайки през регулируема дюза. Системата се предлага също така с електрически загряван резервоар за доставка (HHO).
Като опция се предлага циркулираща и пълнеща част за директно бутилиране към двата вида системи (загрявана и незагрявана).
Всички части, които имат съприкосновение с продукта са направени от неръждаема стомана - (фуния с обем - 1.5 л).
Максимална производителност - 30 kg/h, в зависимост от степента на разпиляване.


6. Смесване/спояване

Лабораторен смесител Лабораторен смесител
Лабораторният смесител е снабден със съд за смесване от неръждаема стомана (5 л обем, работна вместимост 65%), с поместени в него две Z-образни остриета за смесване, движещи се с различна скорост в противоположни посоки. Предлага се кожух с темостатно контролирано загряване на съда за смесване.
 • Аксесоари

Лабораторният уред за смесване LK 5 може да се достави или със стандартен контейнер от неръждаема стомана, или с електрически загряван контейнер (DER).7. Смесване

Двойно-конусовиден миксер, DKM Двойно-конусовиден миксер, DKM
Миксер за смесване на свободно сипещи се пудри и гранули. Формата на системата и многомерното разпределение на стените на миксера осигурява добро и бързо размесване. Съдът за смесване е от неръждаема стомана и с обем 11.9л., и има работен капацитет приблизително 50 %.
DKM се прикачва към задвижващия агрегат посредством универсална зъбна предавка.


Кубичен миксер Кубичен миксер
Кубичният миксер използва движение на принципа на превъртането, за да се създаде хомогенна смес за кратък период от време. Предлагат се различни материали и варианти на кубичния миксер.
 • Акрилно стъкло, обем - 3.5л, 40% работен капацитет, KB15
 • Неръждаема стомана, обем - 3.5л, 40% работен капацитет, KB15S
 • Акрилно стъкло, обем - 8.0л, 40% работен капацитет, KB20
 • Неръждаема стомана, обем - 8.0л, 40% работен капацитет, KB20S

Кубичният миксер се прикачва към задвижващия агрегат посредством универсална зъбна предавка.Високоскоростен миксер, SW1/-S Високоскоростен миксер, SW1/-S
Миксерът работи на принципа на палешник (plough-share) за смесване на прахове, гранули и други продукти с влакнеста структура. Количествени съотношения до 1:100.000 могат да се смесят хомогенно само за няколко минути.
Размесващият барабан (5 л., работен капацитет max. 70%) може да се завърта на 180° и има подвижен капак за зареждане и изпразване.


Барабаненмиксер, RM Барабанен миксер, RM
Барабанен миксер с диагонално поставяне на барабана в пръстен. Движението на пръстена сам по себе си довежда до постоянно, триизмерно преместване на материала, който обработваме, придружено с размесване чрез превъртане.
Миксерът се състои от две части:
Задвижващ агрегат и обръч с акрилен барабан за смесване.
За използването на Барабанен миксер е необходим задвижващ агрегат, който опционално се предлага с удължител за едновременната употреба на два миксера с еднакъв размер (RM 5 или RM 10).
Предлагат се размесващи барабани с обем от 5 и 10 литра.


  Миксер YM 5
Миксерът YM 5 на ERWEKA с Y-образна форма на смесителния съд за нежно смесване на твърди добре сипещи се материали (насипни материали). Ротационното движение на смесителния съд прави възможно хомогенното смесване и е подходящо за чувствителни материали. За оптимално пълнене, изпразване и почистване, съдът за смесване е оборудван с три широки отвора.
 • Обем на контейнера за смесване: 5 литра
 • Препоръчителен обем за пълнене: 1.5л. (30%) и 0-40 RPM.

Всички части, които имат съприкосновение с продукта са направени от неръждаема стомана.8. Формиране на пелети

Приставка за формиране на пелети, GTE Приставка за формиране на пелети, GTE
Приставката за формиране на пелети (300 mm Ø) се прикачва към задвижващия агрегат посредством универсална зъбна предавка, която позволява на оператора да настройва ъгъла за работа на оптимална позиция по време на самата работа. Захранването с материал може да става ръчно или постоянно/непрекъснато.
Въртеливото движение на казана/блюдото кара продукта да се движи от върха на съдчето да се спуска надолу след това в поток към основата.
Чрез добавянето на необходимото количество течност, този процес може да се превърне във формиране на пелети. Размерът на пелетите се определя от ъгъла на казана и количеството на добавяната течност. Когато казанът е пълен, пелетите непрекъснато ще се преобръщат по ръба на казана в контейнера за изчакване. Всички части, които имат съприкосновение с продукта са направени от неръждаема стомана.


9. Ситов анализ

Ситов анализ Ситов анализ
VT работи на принципа на зъбци, извършващи възвратно-постъпателни движения. Интензитетът на вибриране може да се настройва чрез смяна на скоростта на задвижващия агрегат. Наличните комплекти сита включват: Комплект от сита, състоящ се от 9 броя, според DAB и EP, 31cm (VS), ситата са направени от неръждаема стомана (VS/S). Комплект сита, състоящ се от 4 броя от неръждаема стомана, според ISO 565/ 3310-1 (PS/S). Предлагат се и други видове сита при поискване.


10. Бъркане

Бъркалка, PRS Бъркалка, PRS
Planetary Stirring Unit за разбъркване на кремове, мазила, пасти, влажни пудри и течности. Тази мощна приставка за разбъркване идва в комплект с различни аксесоари за смесване/разбъркване, напр. кука за месене, гребло за размесване, тел за разбъркване и тефлонова стъргалка за отстраняване на всякакъв продукт прилепнал по стената на купата като по този начин осигурява хомогенно разбъркване и смесване.
Съдът (обем - 5 литра, работен капацитет 60%) и бъркалката са направени от неръждаема стомана.
 • Аксесоари
  PRS бъркалката може да бъде доставена или със стандартен съд от неръждаема стомана, елекрически загряван съд (DER) или съд обвит с двоен кожух/изолация за загряване и охлаждане с вода.


11. Универсална зъбна предавка

Универсална зъбна предавка Универсална зъбна предавка
Универсалната зъбна предавка ERWEKA (UG) е нужна за регулиране ъгъла на работа (+/- 40°) и за намаляване на скоростта (5.75:1) за някои от приставките, като напр.:
 • Филмиращ казан
 • Полиращ барабан
 • Кубичен миксер
 • Двойно конусовиден миксер

Приставка за формиране на пелети12. Конусовидна мелничка

CM 60/UD CM 60/UD

CM 60/UD Роторни сита / Сушещи сита
 • за приложения във фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост;
 • раздробяване на прахообразни и свободно падащи продукти чрез пресяване (регулируемо 0.3 – 3.0 mm; перфорирани кръгли отвори, отвори на ренде или квадратни отвори; виж списъка) с фиксирани максимални размери на гранули свободни от примеси, според описание.

Скорост на въртене (60 – 1200 оборота/мин) и регулируемо сито (стандарт 1.5mm, регулируемо от 0.5-3.0mm при стъпка от 0.25mm) може да варира за детайлно регулиране на процеса.

CM 60/DU отговаря на последните GMP стандарти:

 • всички повърхности са проектирани за лесно почистване и неоставящи остатъци
 • материал на елементите влизащи в контакт с продукта 1.4404 (AISI 316L)
 • материал на елементите невлизащи в съприкосновение с продукта 1.4301 (AISI §=$)
 • уплътнение: силикон
технически спецификации:

 • ширина на ситото - 60mm
 • капацитет: 20 – 150 кг/ч
 • скорост на въртене 60 – 1200 оборота/мин

повърхност, влизаща в съприкосновение с продукта - 1540 cm²

GS 60
За повече информация