„ПРИЛОЖЕНИЯ НА СЪВРЕМЕННИ АНАЛИТИЧНИ ТЕХНИКИ В ОБЛАСТТА НА КЛИНИЧНАТА ХИМИЯ, ТОКСИКОЛОГИЯТА И ОКОЛНАТА СРЕДА”


Уважаеми колеги,

На 14 юни 2017 в гр. Пловдив, фирма АСМ2 ЕООД, Thermo Fisher Scientific, Milestone Srl. и Химически факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, организираха семинар на тема: „ПРИЛОЖЕНИЯ НА СЪВРЕМЕННИ АНАЛИТИЧНИ ТЕХНИКИ В ОБЛАСТТА НА КЛИНИЧНАТА ХИМИЯ, ТОКСИКОЛОГИЯТА И ОКОЛНАТА СРЕДА”.

Събитието се проведе в сградата на Ректората на Университета при засилен интерес. Висшето училище е домакин на събитието за четвърти пореден път.

Колеги от различни специализирани аналитични звена в областта на науката и индустрията се включиха в семинара.

Официалното откриване направи ректорът на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" - проф. д-р Запрян Козлуджов.

В лекционните доклади и тази година се включиха лектори от Словакия, Италия, както и от химическите факултети на ПУ "Паисий Хилендарски" и СУ "Св. Климент Охридски". В постерна сесия бяха изложени и научни разработки с участието на млади учени и студенти. Традиционно бяха отличени три работи, за които фирма АСМ2 ЕООД осигури специални награди.

Партньорството между АСМ2 ЕООД и ПУ „Паисий Хилендарски” показва успешната формула за обща работа между бизнеса и научно-образователните среди.

Гост на семинара бяха колегите от Лабимекс ООД - партньорска фирма, дистрибутираща химикалите и реактивите на Thermo Fisher Scientific за България.

„Форумът вече се е утвърдил като изключително полезен и ефективен, той събира на едно място хора, занимаващи се с ОБУЧЕНИЕ, НАУКА, ИНОВАЦИИ и БИЗНЕС“, категоричен е доц. д-р Веселин Кметов. Според него семинарът е и атрактивна трибуна за дискусии, източник на контакти и проводник на идеи.Събитието бе широко отразено и в медиите.

Лекциите от семинара могат да бъдат свалени от раздел: Архив/Downloads. За достъп е необходима регистрация.

Снимков материал от събитието може да разгледате на Фейсбук страницата на фирма АСМ2 ЕООД. Там също така можете да изпратите и споделите Вашите коментари, препоръки и всичко което пожелаете…